Tapis parket is een traditionele en klassiek ambachtelijk gelegde vaste parketvloer. Het is massief parket zonder messing en groef. Tapis is zeer geschikt om in een patroon te leggen. Bekend zijn de visgraat- en mozaïekmotieven.

Bij het leggen wordt er eerst een 12mm spaanplaat ondervloer op de bestaande vloer gelijmd en of gespijkerd en daarop komen stroken of planken van 6mm dik. Er wordt gewerkt met losse massieve planken in verschillende dikten en maten. Deze zijn er in alle houtsoorten en patronen, gelijmd en gespijkerd. Eventueel kan een tapisvloer verfraaid worden met een band en bies. Ook kan een tapis vloer verouderd geleverd worden. U krijgt dan een nieuwe vloer met een oude uitstraling.

De plankjes worden koud tegen elkaar op de ondervloer gelijmd en genageld. De nagels worden doorgedreveld en de gaatjes worden opgevuld met een pap van schuurstof van het parkethout en een bindmiddel. Met deze pap worden ook eventuele kiertjes opgevuld. Daarna wordt de vloer geschuurd of gepolijst en vervolgens afgewerkt met lak of olie.

Het leggen van een tapis parketvloer is geen werk voor de doe-het-zelver. Het is een hoogstaande techniek dat gespecialiseerd vakmanschap vereist. Het resultaat is er dan ook naar: u heeft een schitterend afgewerkte parketvloer die een levenlang mee gaat.

Neem contact op

  • tapis-vloer.jpg
  • tapis-vloer3.jpg
  • tapis-vloer4.jpg
  • tapis-vloer5.jpg