Lamelparket is vandaag de dag helemaal in. Parketvloerenhuis heeft zich helemaal toegelegd op het leggen van dit soort parketvloeren.

Door de goede en snelle afwerkmethode kunt u gemiddeld met 1 tot 2 dagen een compleet nieuwe vloer hebben. Lamelparket is het innovatieve product onder de houtenvloeren. Door de vernuftige onderlaag heeft het een minimale houtwerking terwijl het dezelfde uitstraling behoudt als een massieve houten vloer.

Soms wordt lamelparket verward met laminaat. Ten onrechte: lamelparket is een volwaardig houten product en dus niet te vergelijken met laminaat. De bovenkant bestaat uit massief hout, terwijl de laag daaronder is opgebouwd uit kriskras gelijmde houten delen die de onvermijdelijke werking van het hout tegengaan. Lamelparket biedt daarom alle voordelen van een houten vloer.

Bijna 2/3 van een lamelparket plank bestaat uit de onderlaag. Het is daarom buitengewoon belangrijk dat voor deze onderlaag een goede houtsoort wordt gebruikt. Parketvloerenhuis kiest er voor om alleen een buitengewoon goede berken multiplex onderlaag te gebruiken voor de keuze van deze lamelvloeren. De kwaliteit van het hout van de onderlaag maakt de kwaliteit van het totale eindprodukt.

In tegenstelling tot de zwaardere traditioneel houten vloeren is lamelparket ook voor grotere oppervlakken zwevend te leggen: zonder drempels. Als u bijvoorbeeld een huurhuis heeft of een appartement bewoont, wordt vaak van u verlangd dat u de vloer zwevend legt. Lamelparket is dan een goed alternatief. Daar komt nog als voordeel bij dat lamelparket geschikt is voor vloerverwarming.

Voor de afwerking van uw vloer kiezen veel mensen voor een olie. Olie wordt ervaren als een natuurlijkere afwerking dan lak, heeft een matte uitstraling en doet de houtnerven goed tot hun recht komen. Olie is tevens verkrijgbaar in vele kleuren en er kan volstaan worden met 1 laag olie. De olie wordt aangebracht met een doek of kwast en wordt hierna ingeboend met een boenmachine, het hout is hierna direct verzadigd.

Omdat bij een geoliede vloer de olie niet op het hout ligt maar er echt intrekt, is een geoliede vloer veel minder gevoelig voor krassen dan een gelakte vloer en daarom geschikter voor mensen met honden. Ook zijn eventuele krassen gemakkelijk plaatselijk bij te werken door deze licht weg te schuren en een nieuw laagje olie aan te brengen. Parketvloerenhuis adviseert daarom olie van Rubio Monocoat. Het unieke van Rubio Monocoat olie is dat deze beschermt en kleurt in 1 laag. De vloer is na een droogtijd van 24-36 uur alweer beloopbaar. Rubio Monocoat olie maakt uw vloer slijtvast, vuilafstotend, vochtwerend en gemakkelijk te reinigen.