Een Bourgogne vloer is een vloer met een nostalgische uitstraling die de sfeer oproept van oude landhuizen. Het is een stoere natuurvloer van ijzersterke planken, die niet alleen in breedte verschillen maar ook in lengte.

Kenmerkend voor dit soort vloeren is dus de rustieke en karaktervolle uitstraling, veroorzaakt door de levendige structuur van het hout. Een Bourgogne vloer heeft brede delen van ongeveer 9 milimeter dik met of zonder vellingkant, (groef) die net als Tapis wordt verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer. Het is een echte ambachtelijke vloer die op echt traditionele wijze door ons wordt gelegd.

Bourgogne delen kunnen worden geleverd in wisselende of vaste breedtes tot wel 23 cm. De delen worden verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer van spaanplaat of van eiken mozaïek.

Omdat Bourgogne als halffabrikaat wordt aangeleverd zal, nadat deze gelijmd en gespijkerd is, nog enkele malen geschuurd en gevoegd moeten worden (met voegenkit en houtstof). Voor een prachtige finish wordt de vloer afgewerkt met een was, olie of laklaag naar keuze. Ook als het om houtsoorten gaat heeft u veel keuze. Daarnaast kunnen Bourgogne vloeren al verouderd geleverd worden. U krijgt dan een nieuwe vloer met een oude karakteristieke uitstraling.

Diverse Bourgogne vloeren kunnen prima op vloerverwarming gelegd worden. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden.