Hout is een natuurlijk en edel product dat de beste bescherming verdient. Wij van Parketvloerenhuis werken daarom zeer veel met Rubio Monocoat produkten. Als afwerking op houten vloeren, en als onderhouds produkt. Ons enthousiasme vertaalt zich gelukkig ook in de ervaringen van onze klanten.

Rubio Monocoat beschermt en kleurt de vloer in één enkele laag. De olie gaat een moleculaire verbinding aan met de vezels van het hout. Het zorgvuldig aanbrengen van deze ene laag volstaat. De toplaag verzadigt zich met de olie waardoor een tweede laag niet nodig is (een tweede laag zal zich niet binden met de reeds aangebrachte olie). Wij werken met de 2 componenten variant, welke van origine ontwikkelt is voor projectmatig gebruik. Dit is een systeem met als voordeel een snelle en duurzaam sterke opbouw.

Rubio Monocoat kenmerkt zich niet alleen door de jarenlange en wereldwijd goede gebruikerservaringen, maar ook door de vele toepasbare kleuren, het makkelijke onderhoud en de milieuvriendelijkheid. Zo kan een met Rubio Monocoat Oil 2C behandelde vloer, al de volgende dag belopen worden en kan de vloer al na 36 uur behandelt worden met de Maintenance Soap welke de vloer extra bescherming biedt.

Nieuw is het Invisible Oil System van Rubio Monocoat. Waar tot nu toe de kleur Natural een vloer zijn meest eigen houtkleur gaf, kan dit vanaf nu bereikt worden met Rubio Monocoat Invisible Oil System. Het systeem bestaat uit 2 produkten. Rubio Monocoat Invisible Oil is een olie die een transparante afwerking mogelijk maakt van eik of andere van nature lichte houtsoorten én hierbij een duurzame bescherming van het hout garandeert. Rubio Monocoat Invisible Maintenance Oil is de eindlaag van het RMC Invisible Oil System. De RMC Invisible Maintenance Oil wordt 12 uur na de eerste behandeling met de RMC Invisible Oil aangebracht, en zorgt voor een slijt- en vlekbestendig eindresultaat.

Bij de documentatie op deze website vindt u een Rubio Monocoat Folder met daarin stap voor stap uitgelegd welk onderhoud u wanneer én hoe kunt plegen. Voor meer kleuren of voor een gratis houtstaal met de door u gewenste kleur, nodigen wij u graag uit in onze showroom. Heeft u een andere houtsoort en bent u in het bezit van een een losse plank, neem deze dan eventueel mee en wij zullen de olie ter plaatse voor u opbrengen. Rubio Monocoat Oil kenmerkt zich door ruim 40 kleuren. Hieronder enkele voorbeelden.